YOUR DIGITAL FOOD & BEVERAGE MANAGER

Case in de kijker

Case l Manhattn's Burgers

OPERATIONEEL DIGITALISEREN OM TE ACCELEREREN

Moeten we je Manhattn’s nog voorstellen. Deze Belgische burgerketen met 8 vestigingen en een New Yorkse vibe groeit en bloeit. De keten draait zo’n 14 miljoen euro omzet met een sterke focus op de kwaliteit en snelheid. Om de verdere groei te stimuleren wordt er sterk ingezet op digitalisering. 

De Case?
Het digitaliseren van het voorraadbeheer

Van de traditionele aanpak, waarbij het voorraadbeheer manueel werd gedaan zonder ook maar enige data, werd overgeschakeld naar een compleet gedigitaliseerde flow. Hierbij werd Growzer als tool ingeschakeld om deze switch te realiseren en te faciliteren. 

Komt een order nu binnen dan: 

  • Wordt ongeveer 50% geautomatiseerd ingelezen door Growzer en is er nog voor 50% manuele input vereist.
  • Vervolgens wordt elke verkoop via de connectie tussen de kassa en Growzer, onmiddellijk afgeboekt van de voorraad die dus steeds up-to-date is. Zelfs de transfers van producten tussen de verschillende vestigingen en de waste kunnen gemonitord worden.
  • De stock wordt maandelijks door Growzer gevalideerd en nog eens manueel nageteld. De waste wordt per dag bijgehouden en vervolgens volgt er een automatische aftoetsing tussen de werkelijke stock en degene in Growzer.
  • De bestellingen worden klaargezet, vervolgens gevalideerd en via het bestelplatform van Growzer doorgestuurd naar de aangesloten leveranciers. 

Van een stand-alone systeem werd de stap gezet naar een vlot toegankelijk cloudplatform, met heel wat extra mogelijkheden, waarbij het op het einde van de rit uiteindelijk nog altijd een medewerker is die de finale bestellingen plaatst. 

De meerwaarde voor Manhattn’s Burger

Of de integratie van Growzer en het geautomatiseerde voorraadbeheer zijn vruchten afwerpt? Wees maar zeker: 

  • De stock werd met 50% gereduceerd en dit per vestiging. Van 12.000 euro werd deze naar 6.000 euro teruggebracht. 
  • De foodcost daalde sterk naar een percentage tussen de 29% en 35%
  • Maandelijks wordt er tussen de 1.000 en de 5.000 euro bespaard door het voorkomen van foutieve bestellingen. 

En daar stopt het niet. Ondertussen is Growzer een goed jaar operationeel en worden er nog steeds stappen gezet. Logisch, want de hoeveelheid data die Growzer genereert, maakt een beter beslissingsproces mogelijk. 

Reken dus maar dat Manhattn’s Burgers laaiend enthousiast is over Growzer.

Zelf de power van Growzer ervaren? Vraag vandaag nog een gratis demo aan! 

Hulp nodig?