Maak van jouw pop-up een succes

Een pop-up mag dan slechts tijdelijk zijn, de risico’s kunnen oplopen en je wil van jouw zomerbar, tijdelijke zaak, … een succes maken, toch? Het goed managen van je pop-up is dan ook essentieel. En nee, dat hoeft geen fortuin te kosten of super complex te zijn.

Een goed concept

Monitoren wat je wil, een goede locatie en een goed concept zijn belangrijk. Uiteraard moet in een heel aantal gevallen het weer ook een beetje meezitten. Wist je dat er AI-tools zijn die je kunnen ondersteunen bij je (food)bestellingen en personeelsbezetting op basis van het weer en nog tal van andere parameters? Zo regel je de aankoop alvast een heel stuk beter en efficiënter, waardoor je met minder food waste zit.

Denk na over je kaart

Je kaart en de prijzen samenstellen op basis van je buikgevoel? Zelden een goed idee. Stop tijd in de samenstelling van je kaart, bereken je marge of laat dit door een tool berekenen en vraag de juiste prijs. Soms kan het lonen om snel bij te sturen als bepaalde gerechten of dranken niet lopen. Werk je met een menu- en/of drankenkaart, besteed dan ook tijd aan de uitwerking. Een mooie, overzichtelijke kaart doet meer bestellen. Met QR-codes kun je bestellen een stuk makkelijker maken en besparen op medewerkers. Het overwegen waard dus.

Houd je kosten onder controle

Kosten maken is niet moeilijk, maar ze kunnen dodelijk zijn voor je rendement. Als pop-up heb je slechts een beperkte tijd om winst te maken en die gebruik je maar beter optimaal. Zorg dat je een goed zicht hebt op de foodcost en de operationele kosten, enkel zo kun je strategische beslissingen nemen om je winstgevendheid te optimaliseren.

Bundel alles in één systeem

Een pop-up is vlammen, je systemen moeten je dus ondersteunen, geen hinderpaal vormen. Zorg dat je foodcost, personeelskost, marge en voorraadbeheer in één dashboard samenkomen. Zo verlies je geen tijd en kun je in één oogopslag de belangrijkste cijfers opvolgen. Snel schakelen is de boodschap.

Welke producten lopen en welke niet

Menu-engineering laat je niet enkel toe de marge te bepalen, je kunt ook analyseren welke producten goed lopen, waar je veel marge neemt en welke je beter kunt afvoeren. Omdat je vaak met een beperkt menu/aanbod zit, is dit nog belangrijker dan bij een reguliere horecazaak.

Less is more

Overschotten kunnen dodelijk zijn voor een pop-up, daarom is het motto ‘less is more’ een mooie. Hoe compacter de kaart, hoe minder verspilling, hoe beter de kwaliteit. Beperk de kaart en zet in op kwaliteit. Bovendien kun je met verse producten werken, de wachttijden inkrimpen en heb je geen grote voorraden nodig.

Laat je ondersteunen

Met Growzer bieden we jou een horeca management platform dat je volledig ondersteunt. Van automatisch bestellen tot menu-engineering, margeberekeningen en meer: Growzer regelt het. Bovendien koppel je meteen aan tal van partners en je kassa. Zo krijg je heel wat inzichten in één overzichtelijk dashboard. De meerwaarde voor jouw pop-up ervaren? Vraag een demo aan!

Write a comment
Hulp nodig?