De impact van de paasperiode op jouw business 

Dat de paasperiode voor heel wat horecazaken extra druk is, is een zekerheid. Maar hoe schat je die drukte in en hoe bereid je je er op voor? Met Growzer voorspellen we je dit met een accuraatheid van meer dan 90 procent. Op die manier haal je een maximaal rendement uit deze periode die op het vlak van omzet bijzonder interessant is. 

De eerste zonnestralen en je terras dat volloopt, het zou zomaar kunnen, maar net zo goed blijft de zon uit en stijgt het kwik amper. Wij zetten even wat zaken op een rijtje om rekening mee te houden: 

  • Het weer
    Een zeer belangrijke factor die van jaar tot jaar varieert. Twee jaar geleden kwamen we net uit corona en brak de zon helemaal door, terwijl het vorig jaar huilen met de pet op was en er amper een zonnestraal te bespeuren viel. Reken maar dat dit impact had op de toestroom van gasten.
  • De datum
    Pasen valt niet elk jaar op dezelfde datum. Dit jaar valt Pasen vroeg, wat de kans op minder goed weer vergroot. In vergelijking met 2022 zit er maar liefst 18 dagen verschil op.
  • Zomertijd
    Op zondag 31 maart ging de zomertijd in, een effect dat het consumentengedrag beïnvloed

Wat AI voorspelt? 

De combinatie van het tijdstip, het voorspelde regenachtige weer en de start van de zomertijd, het zijn 3 factoren die samenvallen en de voorbije 2 jaar nog niet zijn voorgekomen. Als horecaondernemer is het dan belangrijk om de vinger aan de pols te houden en snel te schakelen, dit zowel op het vlak van bestellingen als personeelsbezetting. 

Met Growzer leveren we je de broodnodige AI-ondersteuning om weloverwogen beslissingen te nemen, suggereren we aangepaste bestellingen en weet je meteen in welke richting je omzet en marge beweegt. Ben jij op zoek naar extra zekerheid in onvoorspelbare tijden? Die hebben we voor jou! 

Write a comment
Hulp nodig?