5 innovaties gespot tijdens Horecava

Met Growzer waren we recent aanwezig op de horecabeurs Horecava in Amsterdam. Een grote beurs waar heel wat innovaties te spotten vielen. Wij liepen een rondje en zetten met plezier 5 opkomende trends voor je op een rijtje. Uiteraard is AI in de horeca hip & happening, maar er vielen nog meer ontwikkelingen te ontdekken.

Innovatie 1 l Duurzaamheid tot in de details

Minder verspillen doe je met de AI-algoritmes van Growzer. Door toekomstige voorspellingen bestel je een stuk gerichter en heb je minder food waste. Maar ook de fabrikanten van toestellen zitten niet stil. Zo kwam het Merk Tork met dispensers die CO2-neutraal zijn. De hygiëneproducten in de toiletten van je zaak worden dus een stuk duurzamer. Tork heeft maar liefst 27 dispensers die C02-neutraal zijn. Zeker voor ecologisch bewuste horecazaken een must. Investeer je in deze dispensers dan worden er bovendien klimaatprojecten ondersteund.

Innovatie 2 l Werkelijk knapperige frietjes

Wist je dat wetenschappelijk is bewezen dat gasten het geluid van knapperige frietjes weten te waarderen? En dan hebben we het nog niet over de bite gehad … Haal je de Lamb Weston Really Crunchy Fries in huis, dan serveer je je gasten uiterst krokante frietjes.

Innovatie 3 l Mocktails met pit

We kunnen er niet omheen: mocktails winnen terrein. Het mooiste? Er zit nog een mooie marge op ook. Wil je je gasten een pittige mocktail serveren, dan kun je zeker eens naar het merk Soof kijken. Hier kies je bijvoorbeeld voor een biologische siroop van 50,2% puur gembersap. Een smaakbommetje dat zich niet alleen in mocktails laat verwerken, maar net zo goed in gemberthee, -bier en cocktails. Ook de heren en dames van Craftails hebben overheerlijke mocktails in hun assortiment, mooie margemakers.

Innovatie 4 I Trouwe gasten belonen

Loyale gasten wat extra’s geven, het zit in de lift. Heel wat innovatieve punten- en membershipsystemen zien het levenslicht. Punten verzamelen laat klanten vaker terugkomen en het geeft je omzet een boost. Door member-get-member acties kun je bovendien voordelig een nieuwe doelgroep bereiken;

Innovatie 5 I AI om een persoonlijke aanpak te ondersteunen

Bij Growzer zetten we AI in om je efficiënter te laten bestellen, beter je personeel in te plannen en je tijd en geld te besparen, maar AI wordt ook meer en meer ingezet om je gasten een persoonlijke ervaring te bieden. Technologie en gastronomie smelten nu samen. Zo wordt er volop geëxperimenteerd met een geautomatiseerde ontvangst en menu-aanbevelingen op maat. Mensen blijven belangrijk, maar worden wel steeds vaker ondersteund door ‘slimme’ toepassingen.

Mee met de technologische revolutie?

Een boompje opzetten over deze trends of eens luisteren wat het innovatieve horecaplatform van Growzer voor jou kan betekenen? Contacteer ons, we wisselen graag met je van gedachten.

Write a comment
Hulp nodig?